2014. május 29., csütörtök

Essence Studio Nails Ultra Strong körömerősítő lakk - Teszt

Míg korábban olyan erős, és szép hosszúra növő körmeim voltak, hogy sokszor megkérdezték, műköröm-e, az elmúlt egy évben sok problémám volt ezen a téren. A körmeim úgy elvékonyodtak, hogy ha kicsit is megnőttek, betörtek és lemezekben váltak le róluk darabkák. Lehet, hogy ennek az az oka, hogy 10 éve állandó jelleggel van lakk a körmeimen, olyannyira, hogy általában amint lemosom az egyik festést, rögtön kenem is a másikat. De persze az is simán lehet, hogy az elmúlt stresszes időszak okozta ezt a változást. Nos, a lényeg, hogy teljes kétségbeesésemben nagy kedvencemen, a Fanni gardróbja blogon találtam egy rövid említést az Essence Studio Nails Ultra Strong körömerősítő lakkról. Bár korábban nem nagyon sikerült erősítő lakkokkal változást elérnem, Fanni véleményére alapozva megvásároltam ezt a lakkot. Nagyon jól tettem.


Az essence ultra strong lakk egy teljesen átlátszó, extra gyorsan száradó, jól kezelhető alaplakk, ami csodákat ért el a körmeimmel. Nem használtam minden lakkozás alá, ugyanis nem volt rá szükség. (Meg kell itt azt is jegyezni, hogy a lakk formaldehidet tartalmaz, nem is egészséges, ha sokáig van a körmökön, kúraszerű, maximum 3 hetes alkalmazását ajánlják.) Már az első pár felkenés után erősebbek voltak a körmeim, egyszer pedig már csak azt vettem észre, hogy jééé, olyanok, mint régen. :) Nem szeretném tovább ragozni, erősebb, szebb, gyorsabban növő körmöket eredményezett. Mindenkinek csak ajánlani tudom, minden fillért megér!

649 Ft-ért vásárolható meg a drogériák essence pultjairól.

Nektek vált be esetleg más körömerősítő termék?

Lilly

2014. május 28., szerda

Pinspiration #2 - Virágos körmök

Ámulva gyönyörködöm mindig ezekben a körömcsodákban, remélem egyszer majd merek belevágni egy rózsás verzióba. :)

 








 


Ti szoktátok mintásra festeni a körmötöket? Mivel készítitek?

Lilly

2014. május 27., kedd

Lábápolás - kellemes lábfürdő otthon

Nyakunkon a nyár, a saruk és kecses szandálok időszaka, mi pedig még csak nemrég vettük le a csizmát, zoknit. Na igen, ilyenkor szokta kellemetlen meglepetés érni az embert, mikor szembesül száraz lábfejével és talpacskáival. Erre és a fáradt lábak megnyugtatására mutatok most egy otthon bármikor elvégezhető módszert, igazi olcsó wellness. :)


Amire szükséged lesz: lavór, szódabikarbóna, teafaolaj, 2 filter tea, illóolaj és 30 nyugodt perc.

Először is a lavórt megtöltjük meleg, de nem forró vízzel, olyan magasan, hogy a víz befedje lábfejünket. Beledobunk 2 teafiltert, érdemes zöld teát használni, mellé pedig bármilyen, lehetőség szerint gyógynövényes teát. Én csöppenteni szoktam bele 3-5 csepp teafaolajat, aminek antibektariális hatása segítségünkre lehet, és akkor már csak egy kis finom, kedvünkre való illóolaj pár cseppjére van szükségünk. Az illóolaj kiválasztásánál arra is odafigyelhetünk, milyen hatást tulajdonítanak neki, ellazulhatunk például levendulával, de ha nem csupán csak a szaglásunkra szeretnénk hatni, akkor érdemes tejben "feloldani" az olajat. Én még pár csepp, saját készítésű levendulás mézet is szoktam bele keverni, a méz ugyanis puhítja a bőrt, antibakteriális hatású és lazítja az izmokat, a levendula pedig nyugtató hatással bír. Ne ijedjetek meg, a tea miatt elég furcsa színe lesz a víznek. :) Hasznos, ha magunk mellé teszünk egy vízforralót némi forró vízzel, hogy pár cseppel tudjuk folyamatosan melegen tartani a vizet, amíg fél órán át áztatjuk benne lábainkat. Eközben jöhet egy jó könyv, egy sorozat vagy egy kellemes beszélgetés. :) Ha végeztünk töröljük meg lábunkat, majd tápláló krémmel alaposan masszírozzuk meg. Én erre a célra az Avon Levendulás bőrnyugtató éjszakai lábkrém-et használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Húzzunk rá egy puha zoknit és élvezzük a felfrissült érzést. 

Próbáljátok ki, megéri!

Lilly

2014. május 26., hétfő

Menta mánia #1 - Pinterest - Fülbevalók

Ez a bejegyzés most nagy örömet okoz nekem, ugyanis két nagy szenvedélyemmel, a menta színnel és az ékszerekkel foglalkozhatok. :) Mivel jó ideje mentalázban égek, és semmi jele, hogy ez hamarosan elmúlna, ezért úgy döntöttem, külön rovatot szentelek a témának. Ebben a bejegyzésben Pinteresten talált kedvenc menta/mentás színű fülbevalókat gyűjtöttem össze (egy későbbi bejegyzésemben majd saját ékszereim lesznek terítéken). Azért van némi bizonytalanság, ugyanis sokszor nehéz megállapítani, hogy egy adott szín inkább menta, türkiz, babakék, de még számos, határon fekvő árnyalatot sorolhatnék.


  

 
 















Nektek mi a kedvenc színetek?

Lilly

2014. május 25., vasárnap

Körmök

Sziasztok!

A mai napra egy körmös bejegyzést hoztam Nektek, melynek főszereplői az AVON új, gélhatású lakkokat tartalmazó kollekciójának Lavender Sky elnevezésű darabja, valamint a Claire's Blingtastic elnevezésű szivárványszínű csillogó glitteres lakkja.


Amikor a szegedi Avon kontakt pontba belépve megláttam a sorba állított gél lakkok szivárványát, rögtön tudtam, hogy lesz még dolgunk egymással, de akkor még csak üvegben csodáltam őket. A következő alkalommal viszont már ki is próbáltam két színt, a Lavender Sky és a Dazzle Pink árnyalatokat. Talán a közeledő nyár lehetett az oka, de rögtön ezeket a gyönyörű, vidám cukorkaszíneket szúrtam ki magamnak. A kifestett körmeimet nézegetve biztos voltam benne, hogy a következő rendelésemben szerepelni fog ez a két lakk, és alig vártam, hogy végre megérkezzenek. Mivel pedig mostanában előszeretettel díszítem a körmeimet csillámokkal (olyan szépek, ahogy a napsugarak megcsillannak rajtuk *.*), egy szomorkodós délutánon nyakamba vettem a szegedi Árkádot  megfelelő, ehhez a gyönyörű levendula lakkhoz illő csillámos körömlakkért. A sikertelenségtől már-már elszontyolódva végül a Claire's-be vitt az utam. Ott még sosem vásároltam körömlakkot, mindig csak nézegetem őket, ugyanis az árukat (leginkább 790-990 Ft) sokalltam értük. Most viszont nem volt kérdés, hogy ez a gyönyörűség velem jön. Mintha tündérek partiznának ebben az üvegben :) Megtaláltam tehát a tökéletes párost, már csak ki kellett próbálnom őket együtt.

Kezdjük tehát a Lavender Sky lakkal. Eredeti áron 1449 Ft,  a májusi kampány során azonban 1 db termék 999, míg 2 darab 1598 Ft, a júniusi katalógus azonban darabonként 899 Ft-ért kínálja. Az Avon olyan, gél hatású körömlakkot ígér nekünk, mely 3 funkciót lát el egyben: alapot, színt akár már egy rétegben és fedőréteget. Ezt olvasva úgy döntöttem, hogy szokásomtól eltérően nem fogok alaplakkot felvinni a körmeimre, így azonnal lakkozásba kezdtem. Az egy rétegben tökéletes fedés valószínűleg csupán a sötétebb árnyalatoknál teljesül, azonban ez nekem nem jelentett gondot, ugyanis két réteghez vagyok szokva, és a 2. réteg már megszüntette a kezdeti csíkosságot is. Az eredmény egy egyenletes, gyönyörű, levendula lila szín, bár én bevallom, kacérkodtam egy fedőlakk felvitelével, hogy kicsit fényesebb legyen az összhatás.

 

A csillámos csodával annyi gondom van (de ez nem ennek a lakknak a hibája), hogy nagyon nehéz egyenletesen felvinni. De itt vége a negatívumoknak, ennyi. Imádom, tele van cukorkaszínű csillámokkal, csíkokkal, négyzetekkel és hatszögletűekkel. Szerintem bármilyen lakkot fel tud dobni, de az biztos, hogy minden pasztell és cukorka színű köröm TÖKÉLETES kiegészítője. Megvásárolható a Claire's üzletekben 990 Ft-ért.


 

Ez a manikűr 6 napig volt rajtam (ritka az ilyen) és csak néhol kopott meg kicsit a festés a körmeim szélein. Összességében elmondhatom, hogy hatalmas kedvencem lett mindkét lakk és a köztük lévő összhang. Biztosan sokat fogok utánuk nyúlni a nyár folyamán, de ez a lila még a sötét színek téli egyeduralmát is megtörheti nálam. :)

Hogy tetszik ez a manikűr Nektek?
Próbáltátok már ezeket az AVON lakkokat?Ismeritek a Claire's lakkjait?

Lilly

Ui.: Bocsánat a szörnyű képminőségért, az albérletemben egyszerűen nem lehet értékelhető képeket készíteni. Remélem, hogy júliusban egy új, napos helyről folytatom a blogolást :)

2014. május 21., szerda

Pinspiration #1 - Fonatok

A nyári idő beköszöntével egyre nehezebb dolgunk van, hogy viselhetnénk úgy a hajunkat, hogy ne legyen benne melegünk, ne tapadjon össze, mégis mutatós legyen a frizuránk. Idén szerencsénk van, ugyanis a fonatok változatlanul divatosak, így ezzel a hajviselettel nehezen lőhetünk mellé. Most egy kis válogatást hoztam Nektek Pinteresten összegyűjtött képekből.

Ha nem szeretnénk egész hajunkat fonatban hordani, jó megoldás lehet, ha csak a frufrunkat, vagy a hajunk egy részét fogjuk össze ezzel a megoldással.







Gyönyörű copfot hozhatunk létre a hagyományos hármas vagy parketta fonás használatával is, ugyanakkor a halszálka technika új színt hozhat napjainkba. A mottó: minél borzosabb és természetesebb, annál szebb.






A rövid hajúaknak sem kell hiába vágyakozniuk, számukra is van megoldás.



Még egy kis ráadás:



Ti szoktátok fonni a hajatokat? Mi a kedvenc technikátok?

Lilly